На закрито растенията могат да красят дома ни и в този

...
На закрито растенията могат да красят дома ни и в този
Коментари Харесай

Какви растения за дома да изберем, за да не останем неприятно изненадани?

На закрито растенията могат да красят дома ни и в този смисъл те прибавят свежа нотка. Освен това имат и други преимущества. Например някои помагат за филтриране на въздуха, както и за понижаване на влажността.

Има обаче и такива, които по-скоро би трябвало да избягвате да отглеждате в дома си. Ето някои от тях и за какво не са подобаващи за жилището ви:

Париетария

Париетарията е диворастящо растение, което постоянно може да се срещне в градини и публични зони. Въпреки че то може да наподобява красиво и даже да има лечебни свойства, не се предлага да се отглежда в домашни условия.

Това растение е известно като алерген и може да провокира реакции при някои хора, изключително при тези с сензитивна кожа или дихателни проблеми. Когато париетарията се отглежда в затворено пространство, това може да усили риска от алергии.

Далия

Растението далия е красиво, многогодишно и с доста цветове. Въпреки че може да бъде извънредно уместно за украса и да се отглежда сполучливо в градината, не е целесъобразно да се държи в домашни условия.

Далиите са отровни за домашни любимци и хора, в случай че се употребяват. Въпреки че рискът от отравяне е дребен, не е целесъобразно да се излагате на него, държейки това растение в дома си. Освен това то може да провокира алергични реакции при хората, които са чувствителни към избрани растителни алергени. Тези реакции могат да включват кожни раздразнения, проблеми с очите и дихателни проблеми.

Жасмин

Растението жасмин е извънредно красиво и ароматно, само че не е целесъобразно да се отглежда в домашни условия.

Жасминът не е подобаващ за дома заради условията му за грижа и пространство, заплахата му по отношение на домашните любимци и евентуалните алергични реакции, които може да провокира. Вместо това, предлагаме да се насладите на хубостта и миризмата на жасмина в градината си или на публични места.

Люляк

Люлякът изисква специфична грижа и внимание, с цел да пораства крепко. Необходими са му избрани условия за светлина, температура и мокрота на въздуха, които могат да бъдат сложни за поддържане в домашни условия.

Люлякът е сезонно растение, което значи, че цъфти напролет и има къс интервал на разцвет. След това растението наподобява тъжно, което може да бъде разочароващо за притежателите му.

Vesti.bg обаче предлага няколко растения, които ще са съвършен избор за вашия дом:

Фикус  - растение с огромен брой разновидности, които се отличават по мярка, форма и цвят на листата. Фикусът е извънредно здрав и едно от най-хубавите растения за разчистване на въздуха в дома.

Калатея  - това е растение с красиви и ярки листа, които се движат и отварят според от времето на деня.

Каланхое  - сукулент, който създава дребни цветчета в разнообразни нюанси на розово, алено, бяло и жълто.

Шефлера  - растение със здрави, наситено зелени листа. То обича ярка светлина, само че не понася прекалено слънце. Това растение е елементарно за развъждане.

Антуриум  - Той е елементарен за развъждане и може да бъде употребен като декоративно растение в дома.

Бегония  - многогодишно растение с ярки цветчета в разнообразни цветове, измежду които розово, алено и бяло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР